close

Alobal patří mezi věci se širokým spektrem využití. Možná, že jste ani nevěděli, na co všechno lze obyčejný alobal používat. V následujících řádcích vám přinášíme několik zajímavých a osvědčených tipů, které rozhodně stojí za zkoušku. Můžete si díky nim zpříjemnit a zjednodušit často prováděné činnosti.

Alobal
Alobal

Alobal jako drátěnka

Znáte to všichni – kdo z vás by se nesetkal s příliš ušpiněným nádobím, například hrnce. Chcete-li se zbavit zaschlých nečistot, bude zapotřebí využití drátěnky. Co když ji však zrovna nemáte k dispozici? V těchto případech přijde vhod alobal, trochu ho zmačkejte a uvidíte, jak efektivně nahradí drátěnku.

Zvýšení výhřevnosti interiéru

Při topení se především ve starších, nezateplených domech můžete setkávat s velkým únikem tepla. To se absorbuje mimo jiné i do zdí, ze kterých snadno vystupuje ven. Pokud máte k dispozici alobal, můžete si pomoci a zmírnit únik tepla. Je to jednoduché, nalepte alobal na pevnou podložku, například na lepenku a umístěte mezi stěnu a radiátor tak, aby byla strana s alobalem směřována směrem k ústřednímu topení. Teplo se bude od vrstvy alobalu odrážet a bude pronikat zpět do místnosti.

Naostření tupých nůžek

Alobal je velmi dobrý pomocník i v případech, kdy potřebujete nabrousit tupé nůžky. Celý postup je opět velmi snadný a zvládne ho každý. Vezměte si alobal, několikrát ho přeložte a nůžkami následně vícekrát přestřihněte. Mělo by dojít k efektivnímu nabroušení bez jakýchkoliv náročnějších pomůcek.

Venkovní plašení ptáků

Hlavně v jarním a letním období se můžete setkat s nepříjemnými nálety určitých druhů ptáků na stěny a kouty vašeho obydlí. Ptáci si zde jednoduše chtějí postavit hnízdo. A jak je vyplašit a nenásilně jim to rozmluvit? Stačí opět alobal, zavěste ho na vlasec nebo na provázek a dejte na místa, kde ptáci útočí – je pravděpodobné, že je šustící alobal vyplaší!

Tags : alobal

The author Radek Blinka

Problematika spojená s bydlením je zajímavým tématem snad pro každého. Tipů a inspirací pro změnu není nikdy dost. Jsem rád, že i já můžu občas připravit zajímavý článek, který se vám může při brouzdání po internetu hodit!

Leave a Response