close

Ať už jste se rozhodli ke stavbě nového domu nebo k rekonstrukci vašeho stávajícího obydlí, bude se před vámi v průběhu práce objevovat mnoho zásadních otázek, které je potřeba efektivně zodpovědět. Jedna z nich se samozřejmě týká podlah, které tvoří nedílnou součást každého obytného prostoru. V dnešní době jsou možnosti trhu mnohem rozšířenější, než tomu bylo v letech minulých. Nicméně se mnoho lidí stále vrací k osvědčeným a tradičním materiálům, které prostě nestárnou. Dřevo ve světě podlah stále hraje první housle a tento článek vám jasně řekne, proč tomu tak je.

Vinylová podlaha
Vinylová podlaha

Nejčastěji využívané dřevěné podlahy

  • parkety
  • vinylové podlahy

Parkety jsou tu s námi už opravdu notnou řádku let. Vůni dřeva s nimi spojenou žádný jiný materiál nedokáže nahradit. Nové dřevěné parkety mají tu výhodu, že pokud se budou pravidelně brousit, vydrží prakticky po několik dlouhých let. Broušením se totiž odstraní horní oprýskaná vrstva. Výdrž parket pak samozřejmě závisí na jejich tloušťce. Tento druh podlahy nám má rozhodně stále co říci a pokud se pro ně nakonec rozhodnete, určitě se vám to vyplatí.

Vinyl je velice oblíbený

Mezi favority poslední doby se jednoznačně objevují vinylové podlahy, které vynikají zejména 100 % voděodolností, vyšší teplotou, nejnižších tepelným odporem, měkkým pocitem při chůzi a mnohými dalšími skutečnostmi, které jsou pro běžného člověka zásadní. Kvalitní vinylové podlahy působí na první pohled velice přirozeně a dodají domácnosti skutečně nevšední vzhled, který v kombinaci s vhodným nábytkem a dekoracemi dokáže skutečně zázraky. Tento směr vám tedy taktéž vřele doporučujeme.

Práce na své vlastní domácnosti je velice důležitá a rozhodně by se neměla uspěchat, protože v ní budete trávit většinu svého času. Právě proto se vyplatí popřemýšlet nad těmi nejlepšími možnostmi, který trh nabízí. Na základě zjištěných informací se pak přece jen lépe rozhoduje, nemyslíte?

Tags : dřevěné podlahyparketypodlahyvinylové podlahy

The author Jaroslav

Leave a Response