close
Komerční články

Máte sen o vlastní pohostinství? Nezapomeňte na nezbytnou výbavu

nacini

Vždycky vás lákalo mít vlastní kavárničku nebo bistro? Poslední roky pohostinství moc nepřály, takže řada provozů zkrachovala, nebo se musela přesunout do jiných prostorů. Dnes je situace zase již stabilní a v okolí možná existuje pár prázdných prostorů, kde by se váš sen mohl uskutečnit… Tak s chutí do toho – jen nezapomeňte, že každý gastro provoz potřebuje kvalitní gastro vybavení. Co vše budete potřebovat?

Nezbytní pomocníci

Připravovat skvělé pokrmy a nápoje není jen tak. Potřebujete k tomu také ty správné pomocníky. Takové asi ale doma mít nebudete, nutné bude pořídit si profesionální náčiní, které svou kvalitou bude odpovídat zátěži a očekáváním, které na něj budete mít. Základem bude uskladnění – k tomu se bude hodit profesionální chladící zařízení, které poskytuje dostatečný výkon i prostor.

Ty nejlepší nápoje

Co budete potřebovat k přípravě dokonalých drinků? Jisté je, že výrobníky ledu nebo drtiče ledu jsou nepostradatelným pomocníkem. Existují dokonce i profesionální výrobníky chlazených nápojů a ledové tříště, které vám přípravu ještě více usnadní. Jelikož ale může jít o větší investici, zvažte, zda vše potřebujete hned. Mnohdy se vyplatí vyčkat, abyste věděli, jakým směrem se bude vaše nabídka ubírat. Možná zjistíte, že drtič ledu ani nebudete potřebovat – vše záleží na vašem zaměření a vašich zákaznících.

Dokonalé pokrmy

Vařit v bistru je pořádná zodpovědnost a tvrdá práce. Musíte být rychlí a výkonní. Proto je nejlepší si práci co možná nejvíce usnadnit. Mezi nejlepší pomocníky tak patří třeba krouhače zeleniny, které vám usnadní rutinní činnosti, ale také jakýkoliv robot, který bude míchat, sekat nebo třeba drtit. Díky tomu se budete moci věnovat důležitějším činnostem, které robot nemůže zvládnout, jako je třeba dochucování nebo servis. Hodit se mohou také servírovací vozíky, které vám zajistí dost prostoru na hotová jídla a zabrání nejrůznějším nehodám, které v provozu mohou nastat.

Zdroj obrázku: Pixabay

The author Dalibor Navrátil

Leave a Response