close

[dropcap] P [/dropcap] ro někoho je grep kyselým, ale pro někoho naprosto delikátním ovocem. Samozřejmě to už je věc chuti každého, ale co mají obě skupiny spojené, to mohou být problémy s tím, jak ho vlastně oloupat, a jak se dostat na to nejdůležitější, a tím je vnitřní dužina, která může skvěle osvěžit, nebo lze její šťávu použít třeba jako součást nápoje. Navíc má díky svém složení blahodárný vliv na naše tělo.

grep

Pomůže nůž a síla v našich prstech

V principu existují dvě hlavní možnosti, jak vlastně grep oloupat. Obě jsou velmi podobné i postupu, jako oloupat pomeranč. Tou první metodou je to, že celý grapefruit rozčtvrtíme, tedy na 4 ideálně stejně velké půlměsíčky. Jakmile máme, můžeme si každý z nich vzít do ruky, a pomocí nože na jejich špičatém okraji jemně zaříznout lehce pod slupku. Pokud se nám to povede, již můžeme do daného naříznutí strčit prsty, a pomalu oddělovat slupku od dané dužiny. Jakmile v této práci získáte cvik, bude se vám dařit oloupat grep velmi rychle, a dané slupky zůstanou vždy celistvé.

Jaká je druhá varianta?

Poté ale existuje i druhá varianta, která začíná podobně. V tomto případě ale stejnými pohyby pouze kůru na grepu naříznete, a to až k začátku dužiny. Následně opět začínáte na jednom místě tím, že pomocí vašich prstů z celého grapefruitu sundáte všechny 4 části dané kůry. Tento postup má výhodu v tom, že vám i po oloupání zůstane grapefruit vždy stále celý, tedy kulatý.

Použít lze i filmovací nůž

V souvislosti s možnostmi je ale třeba zmínit i to, že po samotném rozkrájení na čtvrtiny lze použít filmovací nůž, pomocí kterého zajedete těsně pod okraj kůry, a elegantním pohybem ji odstraníte. Nutno ale říci, že tento postup je hlavně pro zkušenější kuchaře, kteří mají i kvalitní vybavení. Na druhou stranu se jedná o jednu z nejrychlejších, a samozřejmě také jednu z nejméně pracných možností.

Tags : grep

The author admin

Leave a Response