close

[dropcap] S [/dropcap] tejně jako třeba mandle, i lískové oříšky jsou velmi vyhledávanou surovinou, která patří hlavně do oblasti sladké kuchyně. Stejně tak jsou ale oříšky dokonalou pochoutkou, pokud je jíme pouze lehce opražené. V souvislosti s oběma možnostmi ale může vznikat otázka, jak je vlastně oloupat, pokud je již takové nekoupíme. Což je samozřejmě výrazně dražší možnost. Naštěstí celý postup je velmi jednoduchý, a téměř bezpracný.

shutterstock_142349776

Připravte si plech a rozehřejte troubu

Základem postupu, jak odstranit slupky z lískových ořechů, jsou podobně jako u mandlí vysoké teploty. Zde však musí být ještě o něco vyšší, a důležitý je samozřejmě také suchý postup daného zahřívání. Samozřejmě existuje možnost, kdy můžeme dané ořechy vsypat na rozehřátou pánev, a nasucho pražit. Tento postup je ale zbytečně složitý. Prvním krokem by tedy mělo být rozehřátí vaší trouby, a to na teplotu 200 stupňů Celsia. Jakmile je hotovo, stačí lískové ořechy vložit na připravený plech, a ten do trouby vložit. Navíc nemusíte čekat nijak dlouho, jelikož vše může být hotovo za poměrně krátkou dobu, a to orientačně za 5 – 10 minut. Za tento čas jsou ořechy dostatečně opraženy, a tak stačí pouze vyndat celý plech, a nechat lehce vychladnout.

Slupku odstraníte jednoduchým mělněním

Poté už satí brát jeden ořech po druhém do ruky, a jemně třít mezi prsty. Díky tomu tak slupka velmi snadno povolí, a vy budete mít ve svých rukou pouze perfektně čistý ořech. Samozřejmě celý postup můžete vylepšit tím, kdy si jich hned několik vezmete do své dlaně, a druhou rukou o sebe dlaně třete. Díky tomu jich tak oloupete za kratší čas mnohem více. Až tedy budete příště plánovat jídlo, ve kterém se vlašské ořechy nacházejí, budete vědět, že odstranit z nich slupku rozhodně není tak složité, jak se může na první pohled zdát. Samozřejmě bez této metody to složité stále je.

Tags : lískové oříškyoříšky

The author admin

Leave a Response