close

[dropcap] M [/dropcap] andle jsou pochoutkou, kterou si rádi dopřejeme, a to ať už jenom tak, nebo když je přidáváme do našich kulinářských výtvorů. Samozřejmě v obou případech nás může čekat poměrně zapeklitý postup toho, jak je vlastně oloupat. Tento postup rozhodně není jednoduchý, pokud nevíte, jak na to. A proč vlastně kupovat neoloupané mandle? Hlavně kvůli mnohem nižší ceně.

mandle

Základem je horká voda

Abychom vás dlouho nenapínali, prozradíme, co je vlastně k celému postupu třeba. Základem je horká, dokonce i vařící voda. Tu přivedeme k varu ve standardním hrnci, a dále do ní vložíme mandle, které necháme maximálně minutu povařit. Jakmile daný čas uplyne, následuje už poměrně jednoduchý postup toho, kdy mandle standardním způsobem scedíme. V tuto chvíli si můžeme být jisti tím, že mandle již půjdou oloupat velmi rychle a také velmi jednoduše.

Pozor, ať se nespálíte

Samozřejmě v souvislosti s tímto postupem je třeba dodat to, že jakmile dané mandle vařené v horké vodě scedíte, je třeba je důkladně propláchnout studenou vodou. A to samozřejmě kvůli tomu, abychom se při jejich loupání nijak nespálili. Následně už staří vzít danou mandličku do ruky, konkrétně mezi dva prsty, a pouze ji zmáčknout. Díky danému postupu totiž dojde k tomu, že právě onen vnitřek, který se v dané slupce skrývá, doslova vyklouzne ven, a to bez jakékoliv námahy. A tak můžeme mít během chvíle oloupáno přesně tolik, kolik potřebujeme.

Díky tomu postupu tak již nikdy nebudeme muset kupovat dražší loupané mandle, jelikož za pár minut budeme mít doma stejný výsledek, a to bez jakýchkoliv složitých postupů, nebo náročných úprav. A jakmile je máme oloupané, můžeme je samozřejmě začít používat, a připravit je v jídlech, a to přesně podle naší chuti. To už je pro mnohé také velmi jednoduchá činnost, zvláště pokud jsou v kuchyni jako doma.

Tags : mandleoříšky

The author admin

Leave a Response