close
BydleníKoupelna

Toaleta: Jak ji snadno a bez chemických prostředků vyčistit?

Nedílnou známkou řádně zařízené a vedené domácnosti je bílá a zářící toaleta. Některé hospodyňky si ovšem lámou hlavu s tím, jak mít toaletu i při běžném používání hezky čistou a voňavou. Pokud k sobě totiž pozvete návštěvu a ta si bude muset odskočit na velkou či malou potřebu, rozhodně si špinavou toaletou neuděláte dobrou vizitku.

Vyčištění toalety přitom není nic složitého, takže si s tím určitě poradí každá z vás.

Použití jedlé sody v kombinaci s octem

Pokud byste se z nějakého důvodu chtěli vyhnout použití agresivních chemických prostředků, pak samozřejmě můžete využít některou z rad našich babiček. Podle nich se totiž obyčejný ocet v kombinaci s jedlou sodou vyrovná těm nejlepším čisticím prostředkům. V kombinaci s colou si pak tyto prostředky poradí se všemi usazeninami a vodním kamenem, které se postupem času v míse vytvoří. Pokud ocet svaříte a nalijete do záchodové mísy, načež ji zasypete jedlou sodou, odstraníte všechny nečistoty, včetně močového kamene.

Jak při čištění správně postupovat?

I když na vyčištění toalety není vůbec nic složitého, přesto byste se měli držet univerzálního postupu, s jehož pomocí docílíte maximálních výsledků. Ještě před započetím úklidových prací byste si měli opatřit:

  • pevné gumové rukavice,
  • WC štětku,
  • také papírové utěrky,
  • starý zubní kartáček.

Nezapomeňte odstranit i veškeré předměty z okolí mísy, jež by vám mohly během čištění překážet.

Nezapomeňte na vyčištění prkénka

Jakmile máte pracovní prostor připravený, už vám nic nebude bránit v začátku úklidových prací. Chcete-li se držet pouze babských rad, pak využijte kombinaci jedlé sody a svařeného octu. V opačném případě vám nezbývá nic jiného než použití klasických čisticích prostředků. Jejich aplikace je snadná, ovšem neměli byste zapomenout ani na očištění záchodového prkénka. Právě to totiž přichází při vykonávání potřeby do kontaktu s lidským tělem.

Vyčištění toalety určitě není složité. Závisí pouze na použití správných čisticích prostředků, takže se nebojte vyzkoušet obyčejný ocet a jedlou sůl namísto drahých chemikálií.

Zdroj foto: www.pixabay.com

Tags : čištěnítoaleta

The author Michaela

Leave a Response