close
Spolupráce

Kamenné kuchyňské desky zaujmou vzhledem i odolností

kamenna-kuchynska-deska

Dominantou každé kuchyně je bezpochyby kuchyňská deska. Nejlepší volbou, co se týče odolnosti, je kamenná deska do kuchyně, která však zaujme i svým vzhledem a je nesporně investicí na dlouhá léta. Pokud vyberete správně, stane se partnerem a skvělým pomocníkem při každodenním vaření. Deska na kuchyňskou linku od Kamenictví Dvořák s.r.o. je sázkou na jistotu. Nabídku najdete na www.kamenictvi-dvorak.cz.

Proč právě kámen?

Mezi jeho nejdůležitější vlastnosti patří trvanlivost a dlouhá životnost. Při výběru konkrétního kamene je třeba se řídit především dle nároků na údržbu a našich představ o vzhledu.

Péče o kamenné povrchy

Přírodní kámen nepotřebuje žádnou zvláštní péči, ale přesto je třeba vědět, jak s ním správně zacházet, aby jeho skvělé vlastnosti zůstaly zachovány po co možná nejdelší dobu. K mytí kamenných povrchů postačí teplá voda s trochou běžného saponátu, ale je vhodné pamatovat i na to, že zhruba po třech letech může být potřebné opakovat impregnaci. Vyhnout se je potřeba také všem prostředkům, které mohou způsobit poškrábání a poškození.

Jaká je nabídka?

Sortiment, ze kterého můžete vybírat, je skutečně široký. Nabídka zahrnuje různé typy žul, mramorů, travertinů a pískovců v pestré škále typů a barev. Navíc se nemusíte omezovat jen na kamenné kuchyňské desky, skvělou volbou mohou být i kamenné obklady za kuchyňskou linku. Sladíte a propojíte dva povrchy a zajistíte dokonalou funkčnost i estetický vzhled celé kuchyně.

Jaký kámen vybrat?

Volbu je vhodné vždy konzultovat s odborníkem. Jednotlivé druhy kamene se liší svými vlastnostmi. Oblíbená je například žula, protože se pyšní vysokou tvrdostí, odolností a velmi nízkou nasákavostí. Populární je také mramor, který však má větší měkkost a nemusí se tedy hodit do všech kuchyní a ke všem účelům. Před nákupem je tedy skutečně třeba zvážit celou řadu faktorů a vyhodnotit, co bude nejlépe odpovídat vašim potřebám.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

The author Martin Novotný

Leave a Response