close
Bydlení

Interiér ve stylu Malibu: pestré barvy, vzdušnost a luxus na první pohled

Co vás napadne, když se řekne Malibu? Vybaví se vám sněhobílé písčité pláže, sluneční paprsky, prostorné vily na pobřeží a pocit, že je vše možné? Americké město Malibu se nachází v okrese Los Angeles ve státě Kalifornie a každoročně přiláká kvanta turistů. Pro toto město jsou typické ony pověstné vily, které nabízí přímý výhled na oceán a jsou zařízeny v pestrých barvách.

Jejich majiteli jsou hollywoodské hvězdy, ale také majetní podnikatelé. Přeneste si kus Malibu k sobě domů a připadejte si jako pravá filmová hvězda. Výhled na oceán sice budete muset nahradit obrovským plátnem s fotografií, ale zbytek prvků není nijak složité zakomponovat do interiéru.

Moře, palmy, západy slunce a blízkost oceánu

Začněme tím hlavním, tedy již zmíněným výhledem na oceán. Jak jsme již naznačili v úvodu, vyřešit jeho přítomnost vám pomůže plátno s fotografií výhledu na moře. Aby byla ovšem iluze bydlení ve slunečném kalifornském městě dokonalá, přidejte také několik fotografií palem, mořských vln, surfů a západů slunce za oceán. Právě tyto fotky totiž nejlépe vystihují podstatu života v Malibu.

Přeneste do svého domova barvy oceánu a písčitých pláží

Jakmile si vyberete veškeré fotografie, které rozmístíte po stěnách a nábytku, zamyslete se nad barevnou paletou vašeho domova. V Malibu narazíte na luxusní vily na pobřeží, které jsou dokonalé tím, že jsou vkusně zařízené a kombinují přírodní tóny s odstíny modré. Ve své podstatě si vlastně obyvatelé Malibu přenáší domů oceán, nebe i pohádkové pláže. Barvami, které jsou pro Malibu styl typické, jsou totiž všechny odstíny modré, bílá, krémová, smetanová a z materiálů jasně vede světlé dřevo.

Bílá, krémová nebo smetanová sedačka je nutností

Právě bílá, krémová a smetanová by se měla odrážet na barvě vaší sedací soupravy. V nejlepším případě by měla být vyrobena z kůže, ale samozřejmě chápeme, že ne každý si potrpí na kožené sedačky. Proto ji můžete nahradit také sedačkou textilní, ale barevné rozhraní rozhodně zachovejte. Aby sedací souprava lákala k posezení, naaranžujte na ni pár polštářů v několika odstínech modré. Bránit se nemusíte ani bílým či smetanovým proužkům na povlacích.

Přítomnost zeleně dokáže hotové zázraky

Ani přítomnost několika palem v interiéru není od věci. Pokud jste příšernými pěstiteli, vsaďte na vkusné napodobeniny. Palmy se skvěle vyjímají vedle gauče, ale také podél bílých stěn. Kromě palem se ovšem do interiéru hodí i moderní pokojové rostliny, například dračinec, banánovník či orchideje.

Designové doplňky

Chcete-li si připadat jako filmové hvězdy, obohaťte svou domácnost o několik výrazných doplňků. Na rozdíl od hollywoodských ikon za ně nemusíte utrácet jmění a zakoupit si je přímo od předních světových výrobců. Místo toho můžete zavítat do hobby marketu, prodejny s bytovými doplňky a vintage obchůdků.

Písek v domě vás přenese k oceánu

Milujete moře a trávíte každé léto na pláži? Abyste si mohli pocit blízkosti vln užívat celoročně, pořiďte si několik nádob s pískem. Ty seženete v obchodem s bytovými doplňky, anebo v hobby marketech. Písek ve skleněných nádobách vypadá vkusně, romanticky a skvěle doplňuje Malibu styl bydlení.

Bílé závěsy

Přestože není z vašich oken přímý výhled na oceán, inspirujte se zařízením kalifornských přímořských vilek a zahalte své okna do bílých vzdušných závěsů. Na oknech nebudou působit těžkým dojmem. Naopak do vašeho domova přinesou vzdušnost a celý interiér příjemně odlehčí.

Zaujal vás Malibu styl bydlení? Není nic jednoduššího než svůj domov předělat v jeho duchu. Chce to jen několik úprav a vaše domácnost bude připomínat interiér luxusní kalifornské přímořské vilky.

Zdroj foto: www.freepik.com

Tags : barvy v interiéruMalibumořeoceán

The author Michaela

Leave a Response