close

Jaro nám už klepe na dveře a s ním přichází také teplé jarní dny, které mnoho z nás využijí k prvnímu grilování. Proto jsme pro vás připravili článek, který vám poradí, jak snadno můžete gril vyčistit bez vody a saponátu.

Alobal v hlavní roli

Alobal je skvělým pomocníkem, pokud chcete, aby maso při grilování získalo na šťavnatosti. Ovšem použití alobalu je také chytrým způsobem, jak udržet gril čistý. Jakmile skončíte s grilováním, gril nevypínejte, ale položte na celou jeho grilovací plochu alobal ve dvou vrstvách a nechte ho tak  10 až 15 minut. Tento trik ve skutečnosti pomáhá izolovat a zvýšit teplotu grilu, což usnadňuje odstranění připečeného jídla. Po této době gril vypněte a alobal nechte vychladnout – asi 20 minut. Následně pomocí speciálního grilovacího kartáče se zbavte všech připečených věcí.

Alobal jako náhrada místo kartáče

Dalším způsobem, jak využít použitý alobal, je pro samotné čištění. Pokud nemáte kartáč, nevadí. Stačí alobal smotat do kuličky a gril s ním vyčistit. Je to skvělý brusný materiál k čištění těžko dostupných míst.

V případě potřeby čistěte rošty samostatně

Mastnota a připálené kousky na roštech jsou kamenem úrazu. Pokud se na roštech nahromadí příliš mnoho nečistot, už ani kartáč vám nepomůže. V tomto případě budete muset sáhnout po mnohem účinnějším prostředku, a to konkrétně po octu a sodě. 

Kartáč na gril mějte vždy po ruce

Popravdě, drátěný kartáč je základní grilovací nástroj, a měl by se používat před grilováním i po něm. Je dobré nechat veškeré nečistoty na grilu spálit, abyste si čištění grilu usnadnili. A i když gril na konci grilování vyčistíte, očistěte ho ještě také před dalším grilováním. A pamatujte, jakmile gril jednou nevyčistíte, nečistoty se na něm usadí tak, že jakmile ho budete chtít vyčistit, nepodaří se vám to už tak dokonale, jako při pravidelném čištění.

Zdroj foto: pixabay.com

Tags : čištěnígril

The author Michaela

Leave a Response