close

Léto klepe na dveře a s ním přichází i letní zábava v podobě grilování. Pokud máte větší balkón, terasu nebo zahradu, nemusíte si tento druh chutné zábavy nechat ujít. Základem je bezesporu kvalitní gril, podpalovače a uhlí či brikety určené pro gril. Mimo to je vhodné si opatřit další pomocníky. Právě o tom bude dnešní článek.zahradni krb

Náčiní ke grilování

Různé vidličky na otáčení masa, kleště, tácky lopatka na popel, nůž a samozřejmě i hliníkové plechy. Na nich se dá buď přímo maso grilovat, nebo je můžete použít na již hotové maso. Dále by neměly chybět papírové či plastové talíře. Tento druh „nerozbitného“ nádobí byste měli mít vždy připravený po ruce. Stejně tak plastové kelímky na alkoholické i nealkoholické nápoje. Při grilování se běžně stává, že sem tam něco upadne nebo se sejde větší počet lidí a ušetříte si tím mnoho času. Odpadne vám starost s mytím nádobí. Po grilovací párty jednoduše naházíte veškeré použité nádobí do odpadkového pytle a máte uklízeno.

Připravte si recepty

Přemýšlet hodinu před tím, než dorazí hosté, co vlastně budeme dělat, by se mohlo odrazit na kvalitě pokrmu. Vhodné je předem si nachystat až několik různých receptů z kuřecího, hovězího či vepřového masa. Stejně tak i možnost střídat různé příchutě drinků.

Pamatujte na hygienu

Pokud se vám nechce stále běhat do domu umývat si ruce, umístěte někde poblíž gel na desinfekci rukou, papírové utěrky či rovnou vlhčené utěrky. Tyto pomocníky oceníte jednak vy, hosté, ale především maminky a tatínkové nejmladších účastníků párty.

Na co ještě nezapomenout?

Mnohdy se stane, že začneme grilovat a počasí je přímo ukázkové. Pak se to zvrtne a mohou přijít přeháňky. Rozhodně neprohloupíte, pokud si opatříte altánek nebo jiný přístřešek, který poskytne možnost pokračovat a ani chvilkový déšť vás nezaskočí.

Tags : balkóngrilgrilováníterasa

The author Gabriela Kortova

Když dojde na to popsat druhé lidi, jde nám to velmi snadno. Ovšem pokud má člověk popsat sám sebe je to složitější. Začnu tedy tím nejzákladnějším. Jmenuji se Gabriela a jsem 72 ročník, takže už něco pamatuji :) Největším žroutem mého času je psaní článků a já jsem za to moc ráda. Pořád je toho spousta, co se člověk může učit. Mimo jiné si snažím vymezit čas pro sport a ruční tvorbu.

Leave a Response